1. Kezdőlap
 2. Vállalatok
 3. Hiteltermékek
 4. Új Széchenyi Hitelgarancia

Új Széchenyi Hitelgarancia

A GOP 4 keretében finanszírozott Portfoliógarancia program az MV Zrt. kezességvállalásával

Új Széchenyi Hitelgarancia

A GOP 4 keretében finanszírozott Portfoliógarancia program az MV Zrt. kezességvállalása révén segíti a fejlődésre képes magyarországi székhelyű, illetve az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező mikró-, kis- és középvállalkozások piaci pozíciójának és versenyképességének növelését.

 

ÚJ SZÉCHENYI HITELGARANCIA

 

Az MV - Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. (MV Zrt.) a GOP 4. pénzügyi eszközök prioritás keretében finanszírozott Új Széchenyi Hitelgarancia Program alapján készfizető kezességvállalással segíti a mikro-, kis- és középvállalkozások hitelhez jutását és erősíti a hitelek biztosítéki hátterét. Célja a mikro-, kis- és középvállalkozások működőképességének javítása, versenyképességük növelése, technológiai és infrastrukturális korszerűsítése, valamint innovatív képességének növelése.
Az MV Zrt. Széchenyi Hitelgaranciájával lehetőség nyílik arra, hogy a Mohácsi Takarék Bank Zrt. olyan életképes vállalkozások számára nyújtson fejlesztési célú beruházási hiteleket és tevékenységbővítési célú forgóeszközhiteleket, amelyek ezeket a készfizető kezességvállalás nélkül nem, vagy kedvezőtlenebb feltételekkel vehetnék csak igénybe.

 

Az Új Széchenyi Hitelgarancia jellemzői

 

 • A garantálható ügylet olyan fejlesztési célú beruházási hitel, illetve nem megújuló jellegű, tevékenységbővítési célt szolgáló forgóeszközhitel lehet, melynek futamideje legfeljebb 15 év. 
 • Az MV Zrt. a hitelösszeg legfeljebb 80 százalékára vállal kezességet, A kezességvállalás díja jelenleg évi 0,5%. 
 • Az Új Széchenyi Hitelgarancia egy támogatott kezességvállalás, amely mögött 100 százalékos állami viszontgarancia áll. 
 • A támogatott kezességvállalást az MV Zrt. az Európai Bizottság 1998/2006/EK rendelete szerinti csekély összegű, ún. „de minimis” támogatási kategóriában nyújtja, ezért be kell tartani a támogatástartalom és támogatás intenzitási korlátokra vonatkozó előírásokat. 
 • Az MV Zrt. kezességvállalásán kívül egyéb tárgyi biztosíték is szükséges a hitelügylethez kapcsolódóan (pl. ingó vagy ingatlan jelzálogjog, óvadék).

 

Az Új Széchenyi Hitelgarancia az alábbi hiteltermékekhez igényelhető:

       

 • a Bank saját forrású beruházási hiteléhez
 • a Bank saját forrású éven túli forgóeszköz hiteléhez
 • az MFB forrású Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Hitelprogramhoz
 • az MNB forrású Növekedési Hitelprogramhoz
   

 

A programban való részvétel a Bankhoz benyújtott hitelkérelemmel kezdeményezhető. A hiteligényeket minden esetben a Bank egyedileg bírálja el a mindenkor hatályos belső szabályzatai alapján.

 

Amennyiben tájékoztatónk felkeltette érdeklődését, kérdéseivel forduljon bizalommal az alábbi bankfiókban dolgozó munkatársainkhoz:

 

 • Vállalkozói Centrum, 7700 Mohács, Dózsa Gy. u. 31. 69/511-090
 • Pécsi Fiók, 7621 Pécs, Citrom u. 5. 72/513-280

Csatolt dokumentumok: