1. Kezdőlap
 2. Lakosság
 3. Befektetések
 4. Takarék Alapok
 5. Takarék FHB Apollo Származtatott Részvény Befektetési alap

Takarék FHB Apollo Származtatott Részvény Befektetési alap

Részesedjen a globális tőkepiaci mozgások nyújtotta lehetőségekből!

 

 • magas hozamlehetőség, átlagosnál magasabb kockázat vállalása mellett,
 • hosszú távú pénzügyi célok megvalósításához,
 • kis összeggel is elérhető befektetési forma.


Miért lehet megfelelő az Alap az Ön számára?

 

 • Az Alap alapvetően külföldi részvényekbe fektet, amelyek az átlagosnál magasabb kockázat vállalása mellett magas hozamlehetőséget biztosíthatnak.
 • Befektetésén keresztül részesedhet a globális részvénypiac vezető vállalatainak teljesítményéből.
 • Határozatlan futamidejű befektetés, amelynek nincs lejárata, forgalmazási időben Ön könnyen hozzájuthat befektetett pénzeszközeihez és annak hozamaihoz.
 • Rugalmasan, országszerte több mint 1100 megtakarítási terméket forgalmazó takarékszövetkezeti fiókban hozzáférhető.
 • Takarék Nyugdíj-előtakarékossági és tartós befektetési számlának minősülő Takarék Adófaragó Befektetési Számlán is elhelyezhető, amellyel adóelőnyök és EHO-mentesség érhető el.(1)


TF Apollo Részvény Alap főbb adatai:

 

Alap fajtája: Részvényalap
Alap típusa: Nyilvános, nyíltvégű
Elszámolás: Vétel/Eladás: T+3 nap 
Futamideje: Határozatlan 
Javasolt legrövidebb befektetési időtáv: Minimum 3 év
Névérték: 1 Ft
Alap befektetési jegyei forgalmazásának indulása: 2016. január 13.

 

Alapkezelő: Diófa Alapkezelő Zrt.
Letétkezelő: Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.
Vezető Forgalmazó: Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.

 

Az Alap Vezető Forgalmazója, a Takarékbank Zrt. felhívja a figyelmét, hogy az Alap az átlagosnál magasabb kockázattal rendelkezik.(2)

 

Az Alap befektetési célja és hozama


Az Alap célja, hogy egy alapvetően külföldi részvényekből összeállított értékpapír-portfólió teljesítményével kihasználja a globális részvénypiac mozgásait, és közép- illetve hosszú távon versenyképes hozamot biztosítson a befektetők részére, a részvény-portfólióval együtt járó,átlagosnál magasabb kockázatvállalási szint mellett. Alapvető cél az Alap referencia-indexének felülteljesítése, amelynek összetétele: 45% S&P500 index* + 45% Euro Stoxx 50 index** + 10% RMAX index*** (az indexek forintban mérve))
* Amerikai iránymutató részvényindex
** Európai iránymutató részvényindex
*** A 3 hónap és 1 év közötti futamidejű állampapírok árfolyam-mozgásának tükrözése, amit az ÁKK tesz közzé napi szinten.

 

HOZAMKALKULÁTOR

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a Hozamkalkulátor által szolgáltatott hozam adatok múltbeli, úgy nevezett visszatekintő hozamok, melyek nem jelentenek garanciát az Alap jövőbeli teljesítményére nézve, azokból nem lehet a jövőbeni hozamra, változásra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni.
 

Felhívjuk a Befektetők figyelmét, hogy az Alap múltbeli hozamai nem jelentenek garanciát az Alap jövőbeni teljesítményére nézve, azokból nem lehet a jövőbeni hozamra, annak változására, illetve az Alap teljesítményére vonatkozó megbízható következtetéseket levonni.

Az Alap tőkevédelemmel, tőkegaranciával nem rendelkezik.

 

Felhívjuk a Befektetők figyelmét, hogy az Alap hozama negatív is lehet, amely akár tőkeveszteséget is eredményezhet.

 

Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el a kapcsolódó dokumentumokat a Kondíciók és díjak menüpont alatt, tájékozódjon az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól honlapunkon (www.megtakaritasok.takarek.hu), a forgalmazási helyeken, valamint a Diófa Alapkezelő oldalán (www.diofaalapkezelo.hu).

 

Az Alap forgalmazásával (vétel, tartás, eladás) kapcsolatos költségek az Alap Kezelési Szabályzatában és a forgalmazási helyeken megismerhetőek. Az Alappal kapcsolatos kockázati tényezőket az Alap Tájékoztatója tartalmazza. Az Alap Tájékoztatója, portfoliójelentése, éves, féléves jelentései és a Kiemelt Befektetői Információ a forgalmazási helyeken is elérhetőek.

 

A fenti információ tájékoztató jellegű, a tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek, befektetési- vagy adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése.
 

1, Az adóelőny és az EHO-mentesség lehetősége és mértéke a mindenkori, vonatkozó, a tartós befektetési számláról és a nyugdíj-előtakarékossági számláról szóló vonatkozó jogszabály(ok)ban meghatározott feltételektől - illetve azok Befektető általi teljesítésétől -, valamint a Befektető egyedi körülményeitől függ, és a jövőben változhat.
2, A Takarékbank Zrt., mint Forgalmazó által alkalmazott MiFID besorolást a Befektetési Üzletszabályzat részét képező Termékkatalógus tartalmazza.