Tisztelt Ügyfelünk!

2018. május 25-től életbe lépett az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR), amely a felhasználók személyes adatainak még szélesebb körű védelmét szolgálja.
Hitelintézetünk elkötelezett az általa kezelt adatok, így a személyes adatok jogszabályoknak megfelelő kezelése mellett, kiemelt figyelemmel az adatok bizalmassága, sértetlensége és rendelkezésre állása tekintetében. A GDPR előírásaihoz igazodva a felkészülési folyamat részeként aktualizáltuk az adatkezelési tájékoztatónkat, melyet weboldalunkon is közzétettünk.

Tájékoztatónk ezen linken is elérhető: Adatkezelési tájékoztató

Az adatvédelmi tájékoztatóval kapcsolatos kérdéseikre a tájékoztatóban megjelölt elérhetőségen állunk az érintettek rendelkezésre.

Üdvözlettel: Az Ön pénzügyi partnere.
MOHÁCSI TAKARÉKBANK

Start számla - Babakötvény

Könnyítse meg gyermeke életkezdését állami támogatással, magas kamatozású, Start számlán Ön is.

A Mohácsi Takarék Bank Zrt. a Magyar Államkincstárral kötött szerződés alapján a Start számla (Babakötvény) vezetésére jogosult, amennyiben a számlanyitásra 2012. október 1-jét megelőzően került sor. 
2012. október 1-től a Bank Start számlát nem nyithat.

 

A Start számla jellemzői:

 

 •  A gyermek születésekor nyújtott állami támogatást Ön további befizetésekkel gyarapíthatja. 
 • a települési önkormányzatok korlátlan befizetést teljesíthetnek.
 •  magánszemélyek befizetései után az állam támogatást nyújt, mely az éves befizetés 10 %-a, maximum évi 6.000 Ft lehet; a támogatás a Start számlán kerül jóváírásra. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint az átmeneti vagy tartós nevelésbe vett gyermekek esetében az állam kiemelt támogatást nyújt.
 • A Start számlán elhelyezett összegeket a bank - a mindenkori jegybanki alapkamathoz kötött - kiemelt kamattal kamatoztatja.
 •  A Start számla kamatadó mentes.
 •  Bankunk a Start számlát díjmentesen kezeli.
 • A szülő vagy a szülői egyetértő nyilatkozattal rendelkező és a 16. életévét betöltött gyermek bármikor jogosult a Start-számlán nyilvántartott követelésre vonatkozóan a számla állományát a Magyar Államkincstárhoz áthelyezni.
  További információk a Magyar Államkincstár honlapján
  A Mohácsi Takarék Bank Zrt. a Magyar Államkincstárral kötött szerződés alapján Start számla (Babakötvény) nyitására és vezetésére jogosult.

 


További információk a Magyar Államkincstár honlapján


Babakötvény - fiatalok életkezdési támogatása